Kerstvakantie in het Onderwijsmuseum

Kerstvakantie-activiteiten
Vanaf zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari is het kerstvakantie in het Nationaal Onderwijsmuseum. Elke dag zijn er tussen 11.00 en 14.00 uur winterse activiteiten voor kinderen in de educatieve ruimte. In de vakantie mag je op de ramen van het museum tekenen, maak je je eigen niet-smeltende sneeuw en ga je aan de slag met verschillende winterworkshops. Deelname is gratis, exclusief museumentree. Kijk in de agenda om te zien welke activiteit wanneer plaatsvindt.

Warmwollige Kersthangers
Op zaterdag 23 en zondag 24 december maak je met wol en vilt de mooiste kersthangers voor in de kerstboom! Wollen mutjes, glitterballen, vilten sterren; niets is te gek!

Raamkunsten
Voor één dag ben je een kunstenaar en is jouw tekenkunst zichtbaar voor de andere bezoekers in het museum. Tijdens de workshop ‘Raamkunsten’ mag je zelfs tekenen op de ramen van het museum!

Winterkaarsen
Je krijgt de kans om een kaars om te toveren tot een echte winterkaars. Met hulp van servetten en je eigen fantasie maak je een te gekke kaars (die je eigenlijk niet wilt aansteken!).

Leuk, maar vooral heel lekker! Koekjes versieren met zelfgemaakt glazuur. Maak van jouw koekje een winterkunstwerk om er daarna dubbel van te genieten!

Sneeuwwereld
Altijd al sneeuw willen maken die niet smelt? Tijdens deze activiteit krijg je de mogelijkheid om zelf sneeuw te maken die niet smelt en waar je de leukste dingen van kunt bouwen. Sneeuwpret ten top!

Memobord
Ga het nieuwe jaar goed in met je zelfgemaakte memobord! Dit memobord kan je gebruiken voor alle soorten foto’s, briefjes, kaarten en notities. Versier het bord zoals jij dat wilt en geef het een mooi plekje in je kamer.

Creatieve dennenappels
Tijdens deze workshop maak je van een dennenappel een uil of sneeuwpop. Supertof om te maken want het resultaat is een vrolijk winters figuurtje.

Extra activiteit: Portretfotografie
Loop op dinsdag 26 december “op je kerstbest” over de catwalk in het museum en ontvang als resultaat een prachtige foto! Laat een professionele fotograaf een prachtige portretfoto maken, onder begeleiding van de gezelligste kerstklassiekers. Alleen of met je familie: met deze foto heb je een prachtige herinnering aan een bijzonder moment!

Wanneer: dinsdag 26 december
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Deelname is gratis, exclusief museumentree