Workshop Stekenlap borduren

Tijdens deze workshop staat de ‘stekenlap’ centraal. Iedereen weet wel wat een merklap is, maar er zijn nog veel meer steken dan een kruissteek te borduren op telbare stof. In de workshop leren de deelnemers onder leiding van ‘borduurexpert’ Majo van der Woude alles over kruis(ende) steken, lijnsteken en platsteken en maken zij een eigentijdse stekenlap. De workshop is zowel voor gevorderden als beginners geschikt.

Majo vindt het belangrijk om ‘oude’ borduurtechnieken in stand te houden maar wel door ze een modern jasje of toepassing te geven. ‘Ik heb ondertussen veel kennis en kunde op dit gebied verzameld en die kennis wil ik graag delen met jonge mensen/beginners in het handwerken,’ zegt zij hier zelf over, ‘Maar ik help ook gevorderden en experts in hun zoektocht naar nieuwe technieken, projecten en handwerkmaterialen.’

Workshop Stekenlap borduren - Majo van der Woude
Wanneer:  zaterdag 16 december, 13.00 - 16.00
Kosten:    € 22,50 inclusief materiaal en koffie/thee

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 15 personen. Op vertoon van je deelnamebewijs aan de workshop krijg je 50% korting op de entree van het museum (museumkaart gratis).

Klik hier om je in te schrijven voor de workshop.