Ingerichte tuin komt dankzij donatie stapje dichterbij

De wens voor de aanleg van een prachting ingerichte tuin rondom gebouw De Holland bestaat al minstens zo lang als de wens om gebouw De Holland te renoveren. Vanwege te weinig financiële middelen is er voor de inrichting van de tuin voor een tijdelijke oplossing gekozen; er is een bloemenmengsel rond het gebouw ingezaaid.
Voor de lange termijn ligt er een ontwerpvoorstel dat aansluit bij het oorspronkelijk tuinontwerp van architect Sybold van Ravesteyn. Hoewel er nog niet voldoende geld bij elkaar is om de tuin volledig in te richten, komt de donatie van stichting Verscholen tuinen van Dordrecht een tuin voor De Holland toch weer een stapje dichterbij! Het Onderwijsmuseum is erg blij met de donatie en bedankt alle tuineigenaren van de voormalige stichting.

De verscholen tuinen van Dordrecht
Op 18 juni 2005 werd voor het eerst het evenement De Verscholen tuinen van Dordrecht georganiseerd. Een route langs bijzondere verscholen tuinen in de binnenstad. Het jaar erna volgde een geslaagde tweede editie.
In 2008 werd de stichting De verscholen tuinen van Dordrecht opgericht. Het rondje is toen nog drie keer georganiseerd. Daarna werd het steeds moeilijker voldoende tuineigenaren te vinden die mee wilden doen. In 2016 jaar hadden we het rondje graag nog een keer georganiseerd. Maar door omstandigheden is de Stichting De verscholen tuinen van Dordrecht opgeheven.
Eén van de tuineigenaren kwam toen op het idee het geldbedrag dat nog op de rekening stond te schenken aan het Onderwijsmuseum, zodat dat gebruikt kan worden voor de tuin die nog moet worden aangelegd, zichtbaar voor iedere Dordtenaar.