Maki sushi (rolletjes)

Ingrediënten voor 6 rollen:
sushi rijst (ook verkrijgbaar als compleet sushipakket)
6 nouri vellen (zeewier)
rijstazijn
suiker en zout
200 gr zalm
200 gr tonijn
½ avocado
½ komkommer
1 lente ui
wasabi
Kikkoman sojasaus

Bereiding:
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Af laten koelen en op smaak maken met rijstazijn, suiker en zout. Leg een Nouri vel op een speciaal matje. Bedek het zeewier vel met sushi rijst. Leg hierop de gekozen ingrediënten en rol het geheel op met behulp van het matje.

Afdekken met huishoud- of aluminiumfolie en laten opstijven in de koelkast. Een half uur voor het serveren uit de koeling halen, snijden en op kamertemperatuur laten komen. Serveer de gesneden sushi op mooi servies. Serveer er apart wasabi en Kikkoman saus bij.