Herfstvakantie activiteiten in het Onderwijsmuseum!

In de herfstvakantie is er van alles te beleven in het onderwijsmuseum. Ontdek hoe het onderwijs er in de tijd van je (groot)ouders uitzag. Het letterlab is vanaf maandag 28 oktober elke dag geopend met verschillende activiteiten en workshops. Zo kan je naar een spannend verhaal bij het kampvuur luisteren, je eigen geheimschrift maken of boter-kaas-en-eieren komen spelen. 

Volop inloopworkshops!

In de herfstvakantie hebben we meerdere inloopworkshops.

  • Op maandag woensdag en vrijdag: Maak je eigen raket! Knutsel je eigen raket met een eierdoos, een rietje en een stukje vloeipapier.
  • Op dinsdag en donderdag: Maak een herfstige pindakrans. Maak een pindakrans voor de vogels in je tuin.

Bij de balie van museum mag je je opgeven voor één van de tijdsloten. De tijdsloten zijn om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en om 15.00 uur. De inloopactiviteiten zijn voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Er kunnen bij deze activiteit maximaal 20 kinderen per uur deelnemen. 

  • Op woensdag: Maak een Halloweenlampion. Maak een spooky lampion, deze workshop is om 10.30. Bestel je tickets hier

Spannend verhaal: 'Misschien...' 

Op vrijdag om 10.30 uur luisteren we weer naar een verhaal bij het kampvuur. Deze keer lezen we 'Misschien...' van Chris Haughton voor. Om 10.30 uur verzamelen we voor de tent waar we samen het verhaal lezen. Daarna gaan we zelf een aapje maken. 

Daarnaast kun je natuurlijk onze vaste collectie bekijken. Reis terug naar de tijd van je (groot)ouders, schrijf met een kroontjes pen, ga op ontdekking in het letterbos met een speurtocht en/of kraak de code van escaperoom ‘De griezelbus’ van Paul van loon. Er is voor iedereen iets leuks te doen. Plezier voor jong én oud.

Kijk voor alle actuele informatie van activiteiten en details over tijdstippen, aanmelden en kosten op de site bij 'activiteiten'