Signeersessie Paul van Loon in het Onderwijsmuseum
Op zaterdag 30 november hebben fans de kans om Paul van Loon te ontmoeten in het Onderwijsmuseum! Van 14.30 tot 15.30 uur signeert hij zijn nieuwste boek Danse Macabre – Het begin of een ander favoriet boek naar keuze.
Paul van Loon komt naar Dordrecht in het kader van het project Facetoface van Stichting JAN, waarbij jongeren de kans krijgen rolmodellen te interviewen over hun leven, opgroeien, en hun toekomstdromen. Paul is een van de rolmodellen. Speciaal voor dit project keert Paul terug naar het Onderwijsmuseum, waar ook ‘zijn’ Griezelbus staat in de vorm van een escaperoom.
Na deelname aan het project maakt Paul graag tijd om te signeren. Je kunt je eigen boek meenemen of natuurlijk kopen in de museumshop. Naast het signeren kunnen bezoekers de speurtocht volgen die eindigt in de Griezelbus escaperoom (8+). Verder is er voor alle griezelfans een knutselactiviteit. Kom je ook?
Praktische informatie
- Datum: zaterdag 30 november
- Tijd: Signeersessie van 14.30 - 15.30 uur
- Knutselactiviteit: gehele dag
Mis deze kans niet om Paul van Loon te ontmoeten en jouw exemplaar van Danse Macabre persoonlijk te laten signeren. Tot dan!
Toegang tot knutselactiviteit en signeersessie is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.
Vooraf aanmelden is niet nodig.
Danse Macabre – Het begin
Dit spannende verhaal van Paul van Loon hoort bij de gelijknamige attractie in de Efteling. Danse Macabre voert je mee in de duistere gebeurtenissen die voorafgaan aan het spookachtige spektakel in de mysterieuze abdij. Een absolute aanrader voor elke griezelliefhebber! Het boek is verkrijgbaar in onze museumshop.
Face2Face, Face your Future
Dit is een project van stichting JAN waarin jeugd rolmodellen interviewt. De interviews gaan vooral over opgroeien, kansen krijgen en benutten en over toekomstdromen. Waar kregen de rolmodellen mee te maken toen ze opgroeiden? Welke obstakels kwamen zij tegen in hun leven en hun carrière? Welke lessen willen de rolmodellen meegeven aan de jeugd. De jeugd maakt een lijst met rolmodellen die ze graag willen interviewen. Een van deze rolmodellen is Paul van Loon. Ja die, van Dolfje, Weerwolfje.
De groep interviewers bereidt zich degelijk voor. Er wordt onderzoek gedaan naar degene die ze gaan interviewen. Tijdens de voorbereiding krijgen ze ook les in portretfotografie.
Vooraf worden afspraken gemaakt over wie welke vragen stelt. De laatste vraag is altijd “Heeft u nog een advies voor ons?” De wijze lessen die hieruit komen, worden op tegeltjes gedrukt en opgehangen bij stichting JAN. Zo kunnen de kinderen dit altijd teruglezen. Dit is de tweede editie.
De tegeltjes van de eerste editie hangen al en zijn een inspiratie voor de nieuwe generatie interviewers. Wijze lessen zoals kies je eigen weg, als je een verkeerde keuze hebt gemaakt, mag je ook wat anders gaan doen, heb vertrouwen in jezelf, wees een beetje eigenwijs.
De eerste editie van Face2Face, Face your Future is te leen in de bibliotheek Rotterdam.